Helaas

Helaas, momenteel hebben wij een storing in ons systeem. Probeer het later nog eens of neem contact met ons op.

Eerste verdeelpunt in IJhorst geplaatst!

16 oktober 2020


Mooi nieuws! Vandaag is in de kernen van Kop van Overijssel de eerste PoP (Point Of Presence) geplaatst. Het verdeelpunt is in IJhorst geplaatst. Via dit eerste verdeelpunt worden straks 426 adressen aangesloten op het glasvezelnetwerk. In totaal worden er in de kernen van Kop van Overijssel 6 PoP’s geplaatst, waarop in totaal meer dan 2.000 adressen worden aangesloten. De helft van deze adressen heeft een abonnement genomen en kan gebruikmaken van de snelle verbinding.

Belangrijke stap

De PoP is een verdeelpunt en dient als schakelstation naar het landelijke netwerk. En dat niet alleen. Vanuit de PoP’s worden de kernen van Kop van Overijssel gevoed. Het plaatsen van de PoP is dan ook een belangrijke stap in de aanleg van supersnel internet in de kernen. Het voeden van de kernen gebeurt via wijkkasten. Vanuit die wijkkasten komt de glasgevelkabel via eindverdelers uiteindelijk bij de bewoners in de meterkast terecht. Met als resultaat dat ze lekker snel kunnen internetten, bellen en tv kijken via de glasvezelaansluiting. 

Aannemer BAM Infra Telecom zette op dinsdag 15 september de eerste schop in de grond in IJhorst. De aanleg van het glasvezelnetwerk in de dorpen Rouveen, IJhorst, Grafhorst, 's Heerenbroek, Wilsum en Nijeveen ging hiermee definitief van start. Inmiddels zijn ze volop aan de gang met de graaf-, boor en blaaswerkzaamheden die nodig zijn om het glasvezelnetwerk aan te leggen. Zodra dat klaar is, worden de huisaansluitingen geplaatst. Klanten worden daarover persoonlijk verder geïnformeerd.