Helaas

Helaas, momenteel hebben wij een storing in ons systeem. Probeer het later nog eens of neem contact met ons op.

Aanlegnieuws April - Noordwest Limburg buitengebied

16 april 2020


De aanleg van het glasvezelnetwerk in het buitengebied van Noordwest Limburg is in volle gang. Graag informeren we je over de voortgang van de aanleg.

Hoe staan we ervoor?

Aannemer SPIE is momenteel bezig met de laatste huisaansluitingen ten noorden van Kessel (KES-01). In totaal zijn er nu ongeveer 2.400 adressen van de 3.800 adressen aangesloten. Binnenkort start de aannemer ook met de adressen, die we vanwege de dijksluiting tot nu toe niet konden aanleggen.

We werken op gepaste afstand zoveel mogelijk door. Maar we merken in Noordwest Limburg ook zeker de gevolgen van het coronavirus voor ons werk. Op dit moment hebben we dagelijks te maken met uitval van geplande afspraken. Enerzijds omdat er ploegen zijn die door ziekteverschijnselen uitvallen. Anderzijds omdat we bij bewoners met griep of verkoudheid niet aan de slag kunnen. Het is dagelijks een puzzel voor het hele team om onze medewerkers zo veilig en efficient mogelijk te laten werken.


Er is ook goed nieuws: het verdeelpunt in Weert levert inmiddels diensten! Ook bij de dienstaanbieders, die uiteindelijk voor de activatie van de aansluiting zorgen, is het extra druk door uitval van personeel. Het kan dus zijn dat het activatiepakket, bijvoorbeeld bij de bewoners in Weert, later wordt bezorgd, dan gebruikelijk is.

Wat gaat er komende weken gebeuren?

We werken zoveel mogelijk door, maar dat het coronavirus gevolgen zal hebben voor de planning is zeker. Mochten de verwachte oplevermaanden worden aangepast, dan laten we dit uiteraard zo snel mogelijk weten. We werken er keihard aan om alle aangemelde bewoners in de omgeving Maasbree, Meijel en Beringe uiterlijk in de zomer 2020 aan te sluiten.

Deze update per mail ontvangen? Meld je aan voor de nieuwsbrief

Voor alle werkzaamheden geldt uiteraard dat wij speciale corona-maatregelen in acht nemen. Lees meer