Helaas

Helaas, momenteel hebben wij een storing in ons systeem. Probeer het later nog eens of neem contact met ons op.

Informatieavond over de aanleg trekt groot aantal bezoekers

19 februari 2020


Ruim 130 aangemelde bewoners uit de omgeving Weert, Beringe, Meijel, Kessel en Maasbree waren gisteravond bij de informatieavond in gemeenschapshuis D'n Binger in Meijel.

Na een korte presentatie, waarin projectleider Steef van Hunsel toelichting gaf over de aanleg en planning, volgde ruimte voor algemene vragen vanuit het publiek.

Demonstratie glasvezels lassen

Met individuele vragen konden bezoekers daarna terecht bij verschillende medewerkers van aannemer SPIE en Glasvezel buitenaf. Er was te zien hoe het glasvezelkastje in de meterkast wordt gemonteerd en er werd een demonstratie gegeven van het lassen van de glasvezels. Lokale verkoper Van Rijt automatisering was aanwezig om advies te geven over de praktische zaken rond de aansluiting in huis.

Aangepaste planning

Er waren veel vragen over de aangepaste planning. Vanwege technische complicaties wordt een groot deel van het gebied later aangesloten dan oorspronkelijk gepland. Maar er was ook begrip na het zien van de enorme hoeveelheid graafwerk en aansluitingen dat al klaar is.

Aansluitkosten

Ook het verschil in aansluitkosten tussen adressen in het buitengebied, in kernen buiten de bebouwde kom en kernen binnen de bebouwde kom, roept vragen op. De aanleg van glasvezel vraagt een grote investering. Zeker in de buitengebieden, en in wat mindere mate de kerngebieden buiten de bebouwde kom, waar de afstanden groot zijn en er veel barrieres zijn. Denk aan bomen, spoor- en waterwegen.

Daarnaast zijn er relatief veel minder klanten dan in een kern die aangesloten kunnen worden. Naast een investering is het daarom nodig dat klanten in het buitengebied, en in kerngebieden buiten de bebouwde kom, een vastrechtvergoeding betalen.

Benieuwd naar ons verhaal tijdens de avond? Bekijk de presentatie.

Kevin van Rijt in gesprek met bezoekers over de aansluiting in huis

Aannemer SPIE schenkt koffie in voor de bezoekers