Helaas

Helaas, momenteel hebben wij een storing in ons systeem. Probeer het later nog eens of neem contact met ons op.

Planning en start woningschouw

30 januari 2020


Goed nieuws, aannemer Van Gelder is gestart met de aanleg van glasvezel in Steenwijkerland kernen. Voordat de aannemer bij u in de buurt begint met graven, gaat hij eerst schouwen. Dit betekent dat de aannemer bij u langskomt om te kijken waar de aansluiting precies gerealiseerd wordt. De aannemer gaat de komende weken de woningen in Scheerwolde schouwen. Het kan zijn dat u er niet bent als de aannemer bij u komt. In dat geval laat hij een kaartje achter met het verzoek om contact op te nemen. U kunt dan zelf een afspraak maken.

Gefaseerde aanleg

De aanleg van de ruim 9500 adressen in dit gebied zal gefaseerd gebeuren. Het totale gebied is opgedeeld in drie deelgebieden. De aannemer is in deelgebied 1 in januari begonnen met graven in Oldemarkt. In maart starten zij in Scheerwolde. Vanuit daar komen de overige dorpen in deelgebied 1 aan de beurt. In deelgebied 2 start de aannemer in kwartaal 3. In deelgebied 3 start de aannemer in kwartaal 4.

Woont u in deelgebied 2 of deelgebied 3? Dan betekent dit dat u nog even geduld moet hebben voordat de graafploegen bij u op de stoep staan. Zodra meer bekend is, informeren we inwoners met een brief over de planning en de graafwerkzaamheden.

In overleg met de gemeente is voor deze gefaseerde aanpak gekozen, zodat we pas ná het hoogseizoen in de meest toeristische kernen gaan graven. Zo beperken we daar de graafoverlast in de drukke zomermaanden.

Deelgebied 1 (rood)
Scheerwolde, Bergstein/Tuk, Steenwijkerwold/Willemsoord, Oldemarkt/Paasloo

Deelgebied 2 (oranje)
­
Blokzijl, Ossenzijl, Vollenhove en Baars

Deelgebied 3 (groen)
Kuinre (Blankenham), Eesveen, Kallenkote, Sint Jansklooster, Giethoorn, Zuidveen/Onna en Wanneperveen

Aannemer Van Gelder

De aannemer Van Gelder Telecom is verantwoordelijk voor de aanleg van het glasvezelnetwerk in deelgebied 1. Zij zullen voor en tijdens de aanleg met de inwoners van dit deelgebied communiceren over de aanleg en het maken van de aansluiting bij u thuis. Medewerkers van Van Gelder kunnen zich altijd legitimeren als ze bij u thuis langs komen. Heeft u nu of gedurende de aanleg van glasvezel vragen over bijvoorbeeld de planning of uw aansluiting? Dan kunt u contact opnemen met Van Gelder. Zij helpen u graag op werkdagen tussen 08.00 en 16.30 en zijn bereikbaar via 038 44 31 429 of afspraaktelecom@vangelder.com.

Vragen?

Voor vragen over uw abonnement kunt u terecht bij uw provider. Voor andere vragen of meer informatie kunt op werkdagen tussen 8.00 en 17.00 uur contact opnemen met de klantenservice van RENDO buitenaf op telefoonnummer 0522 – 76 81 15.