Helaas

Helaas, momenteel hebben wij een storing in ons systeem. Probeer het later nog eens of neem contact met ons op.

Glasvezelaansluiting

Ik wil geen abonnement, maar wel een glasvezelaansluiting. Kan dat?

Nee, dat kan niet. Om een glasvezelaansluiting te krijgen, moet je een abonnement bij de dienstaanbieder afsluiten.

Kan ik een extra (zakelijke) glasvezelaansluiting aanvragen?

Ja, dit is in de meeste gevallen mogelijk. Je vraagt de extra aansluiting aan bij een van de deelnemende dienstaanbieders. Voor elke aansluiting sluit je een abonnement af. Je kunt deze abonnementen bij aparte dienstaanbieders afsluiten, bijvoorbeeld een particulier abonnement voor jezelf en een zakelijk abonnement voor je bedrijf. Is op jouw adres de vastrechtvergoeding van toepassing, dan betaal je deze ook voor elke aansluiting.

Ik heb twee (of meer) woningen op mijn perceel, maar slechts één BAG-registratie. Kan ik voor elke woning een glasvezelaansluiting aanvragen?

Ja, dit is mogelijk als de woningen op hetzelfde perceel staan. Voor het hoofdadres kun je je meteen aanmelden. Voor de overige adressen zonder BAG-registratie kun je extra aansluitingen aanvragen bij een van de deelnemende dienstaanbieders. Voor elke aansluiting sluit je een abonnement af en wanneer er vastrechtvergoeding van toepassing is, betaal je deze ook voor elke aansluiting.

Mijn bedrijf is gevestigd op een bedrijventerrein dat grenst aan een gebied waar Glasvezel buitenaf actief is. Kom ik ook in aanmerking voor een glasvezelaansluiting?

Er is een aantal voorwaarden om in aanmerking te komen voor een glasvezelaansluiting:

  • Jouw woning/bedrijf valt binnen het gebied dat wij voor de glasvezelcampagne hebben bepaald.
  • Jouw woning/bedrijf heeft nog geen glasvezelaansluiting.
  • Jouw adres staat geregistreerd in de Basisadministratie Adressen & Gebouwen (BAG) van je gemeente.

Doorgaans nemen we bedrijventerreinen niet mee in de initiële glasvezelcampagne. Wanneer de campagne in het naastgelegen gebied succesvol is, is de kans groot dat we daarna ook de bedrijventerreinen gaan aansluiten. Dit doen we dan in een aparte campagne. Hierover krijg je in dat geval vanzelf bericht.

Kan de glasvezelaansluiting op elke gewenste plaats in de woning worden geplaatst?

De locatie van de glasvezelaansluiting hangt van een aantal dingen af. De meterkast heeft onze voorkeur als deze aan de voorzijde van de woning is geplaatst. Verder moet er een wandcontactdoos zijn voor de stroomvoorziening. In overleg is een andere locatie mogelijk. Voordat we de glasvezelaansluiting plaatsen, komt een medewerker van de aannemer langs om te schouwen. Jullie maken dan afspraken over de route en de plek van de glasvezelaansluiting.

Ik wil mijn glasvezelaansluiting laten verplaatsen, kan dit?

Als de aannemer nog bezig is in het gebied, kun je contact opnemen met onze klantenservice om de aansluiting te laten verplaatsen. Is de aanleg in jouw gebied afgerond, dan kun je een aanvraag doen via onze klantenservice.