Helaas

Helaas, momenteel hebben wij een storing in ons systeem. Probeer het later nog eens of neem contact met ons op.

Glasvezel voor heel Steenwijkerland

04 oktober 2019


Goed nieuws voor inwoners van Steenwijkerland. Er komt glasvezel. Tijdens de glasvezelcampagne van Glasvezel buitenaf die afgelopen maandag afliep, kwamen voldoende aanmeldingen binnen om glasvezel te kunnen aanleggen. De start van de aanleg vindt naar verwachting in december 2019 plaats.

Alle deelgebieden krijgen glasvezel

De gemeente Steenwijkerland is opgedeeld in twaalf deelgebieden. Per deelgebied moest minimaal 40% van de inwoners zich aanmelden voor glasvezel. De meeste deelgebieden haalden deze drempel ruimschoots, maar niet allemaal. Daarom is men intern gaan kijken naar de mogelijkheden. Bert Meijerink, directeur van Rendo Buitenaf B.V. en zelf ook inwoner van Steenwijkerland: “Het doel is altijd geweest om heel Steenwijkerland te voorzien van glasvezel. Daarom hebben we uiteindelijk gekeken naar het gemiddelde deelnamepercentage. Omdat sommige deelgebieden zo hoog hebben gescoord, kunnen de minder presenterende deelgebieden gecompenseerd worden. Op deze manier maken we iedereen blij.” De stad Steenwijk en het Binnenpad in Giethoorn komen in een latere fase aan bod.

Aanmelden kan nog

De afgelopen periode is lokaal veel werk verzet, ook in de deelgebieden waar de 40% niet is gehaald. Bert Meijerink: “Het is mooi dat we dit harde werk in alle deelgebieden kunnen belonen. Lokale verkopers en ambassadeurs hebben alles op alles gezet om buurtbewoners te overtuigen van het belang van glasvezel. Vooral in de laatste weken van de campagne kwam dit op stoom en zelfs na de deadline druppelden er nog veel aanmeldingen binnen. Inwoners ervaarden aan het eind veel druk. Daarom hebben we besloten dat aanmelden nu ook nog mogelijk is. Tot en met 31 oktober kan dit zonder extra na-aansluitkosten.”

Begin 2020 een werkende glasvezelaansluiting

Waarschijnlijk zal in december 2019 de symbolische ‘schop in de grond’ gaan in Scheerwolde. Van daar uit worden alle deelgebieden op het glasvezelnetwerk aangesloten. Inwoners die zich hebben aangemeld, kunnen naar verwachting vanaf begin 2020 gebruikmaken van razendsnel internet via glasvezel