Helaas

Helaas, momenteel hebben wij een storing in ons systeem. Probeer het later nog eens of neem contact met ons op.

Marcel Scheringa over glasvezel: “Dit is dé toekomstbestendige oplossing”

24 september 2019


Marcel Scheringa, wethouder van de gemeente Steenwijkerland, is persoonlijk geen grootverbruiker van internet, maar zijn kinderen wel. Hij merkt dat het moderne internetgebruik nu en richting de toekomst vraagt om een snelle en stabiele verbinding. Hij is van mening dat glasvezel hiervoor dé toekomstbestendige oplossing is.

"Voordat ik wethouder was, heb ik me als bewoner van het buitengebied aangemeld voor glasvezel", vertelt Scheringa. "Daar is de pijn van traag en onbetrouwbaar internet vele malen groter dan in de kernen. Toch denk ik dat het voor inwoners van de kernen nu ook een mooie gelegenheid is om een extra alternatief voor internet in huis te halen." 

Scheringa verwacht dat het dataverkeer richting de toekomst alleen maar toeneemt. De jeugd die op de computer huiswerk maakt en naast gamen en video’s kijken ook op social media zit. Of ouderen die nu misschien weinig data verbruiken maar straks internet nodig hebben voor zorg op afstand of om in contact te blijven met kinderen en kleinkinderen. "Ik denk dat glasvezel hét alternatief is en op lange termijn een goede basis biedt voor al deze ontwikkelingen. En omdat er nu een marktpartij is die in de gemeente een glasvezelnetwerk wil aanleggen, lijkt het mij verstandig om de kans dan ook nu te pakken. Want de grote vraag is of er op een later moment een andere partij komt die dit gaat doen."

In het kader van het algemeen belang van Steenwijkerland hoopt Scheringa dat er glasvezel komt. "Voor de verkoopbaarheid van woningen, maar ook voor de leefbaarheid en werkgelegenheid van de gemeente is het fijn dat er een toekomstbestendige infrastructuur komt." Hij vindt het belangrijk dat mensen zich goed laten informeren om tot een goede keuze te komen. Daartoe zijn de komende tijd nog aanmeldbijeenkomsten gepland waar bewoners informatie en advies kunnen krijgen. Zij hebben namelijk tot 30 september de kans om zich aan te melden voor glasvezel tijdens de campagne van Glasvezel buitenaf die nu loopt.