Helaas

Helaas, momenteel hebben wij een storing in ons systeem. Probeer het later nog eens of neem contact met ons op.

Start aanleg glasvezel in kernen Steenwijkerland

19 december 2019


Donderdagmiddag 19 december gaf Gerald Smilda (directeur beleid en uitvoering gemeente Steenwijkerland) samen met Eddy Veenstra (directeur RENDO), Bert Meijerink (directeur joint venture RENDO buitenaf bv.) en ambassadeurs het startsein voor de aanleg van glasvezel in de kernen en bedrijfsterreinen van Steenwijkerland. Tevens werden de eerste woningen in het buitengebied van Steenwijkerland door Gerald Smilda en aannemer Van Gelder geactiveerd en aangesloten op het glasvezelnetwerk.

Snel internet binnen handbereik

In 2018 startte aannemer Van Gelder met de aanleg van het glasvezelnetwerk in het buitengebied van Kop van Overijssel. Vandaag werden de eerste klanten in het buitengebied van Steenwijkerland symbolisch aangesloten op het glasvezelnetwerk. Eddy Veenstra: “Ik ben blij dat wij gaan starten met de aanleg in Steenwijkerland. Een mooie stap om zo snel mogelijk nu iedereen van snel internet te kunnen voorzien. Enorm belangrijk voor de leefbaarheid en economische ontwikkeling. Het gaat om een complexe infrastructurele klus in een waterrijk gebied. Helaas was er vertraging in de uitvoering in het buitengebied, hopelijk kunnen we nu zo snel mogelijk iedereen aansluiten.”

Heel Steenwijkerland voorzien van glasvezel

In oktober 2019 werd ook de glasvezelcampagne voor de kernen en bedrijventerreinen in Steenwijkerland succesvol afgerond. Directeur Gerald Smilda, gemeente Steenwijkerland, is enthousiast over de komst van een glasvezelnetwerk in zijn gemeente. “Een snelle en stabiele internetverbinding die voor iedereen op korte termijn beschikbaar is. Dat is een mooie ontwikkeling die we als gemeente van harte toejuichen.”

“Het doel is altijd geweest om heel Steenwijkerland te voorzien van glasvezel. In de campagne hebben we daarom gekeken naar het gemiddelde deelnamepercentage. Vandaag was een mooi moment om te vieren dat we gaan starten met de aanleg in de kernen en bedrijfsterreinen van Steenwijkerland”, aldus Bert Meijerink.

Planning

De aannemer Van Gelder Telekom is bezig met het afronden van de werkzaamheden in het buitengebied van Kop van Overijssel en is op de achtergrond begonnen met de voorbereidingen voor de aanleg in de kernen en bedrijventerreinen van Steenwijkerland. Vandaag ging symbolisch de schop in de grond en de planning is begin 2020 te starten met de aanleg in Scheerwolde. Vanuit hier wordt het hele gebied aangesloten op het netwerk. In totaal worden er in de kernen van Steenwijkerland 9500 adressen aangesloten op het glasvezelnetwerk, mits inwoners een abonnement hebben afgesloten.