Helaas

Helaas, momenteel hebben wij een storing in ons systeem. Probeer het later nog eens of neem contact met ons op.

Update aanleg Steenwijkerland kernen - februari

28 februari 2021


De aanleg van glasvezel in de kernen van Steenwijkerland nadert haar eindfase. De graafwerkzaamheden in het hele gebied zijn zo goed als gereed. De aannemer is druk met het realiseren van de laatste huisaansluitingen in het gebied.

Natuurlijk werken we nog steeds volgens de RIVM-richtlijnen en zetten we alleen monteurs in die fit en gezond zijn. Lees hier meer.

Graafwerkzaamheden 95% klaar

Op Blankenham na, is de aannemer klaar met de graafwerkzaamheden in alle kernen van Steenwijkerland. De verbinding naar Blankenham wordt nu gegraven en is naar verwachting eind april gereed. Daarna gaat de aannemer verder met de graafwerkzaamheden in het dorp zelf.

Aansluiten van de woningen

Op dit moment is de aannemer bezig met het realiseren van de huisaansluitingen in het gebied. Het gaat om de laatste 1.000 aansluitingen, verspreid door het hele gebied. Het gaat om onder andere inwoners die na de start van de bouw een abonnement hebben afgesloten. Voor deze inwoners geldt dat begin mei de laatste huisaansluiting gereed is.

Helaas worden deze laatste 1.000 aansluitingen later aangesloten dan gepland. Door de weersomstandigheden van afgelopen tijd (vorst en veel regen) heeft de aannemer niet alle geplande werkzaamheden kunnen uitvoeren. Daarnaast hebben we, doordat veel mensen thuiswerken door Corona, ook veel nieuwe abonnementen. Deze adressen moeten we alsnog ook meenemen in de planning. Verder is er nog een aantal inwoners die niet bereikbaar was of liever geen monteur wilden ontvangen door Corona. Ook deze adressen worden nogmaals benaderd voor de aanleg van de aansluiting in hun woning.

Activeren van de diensten

De dienstaanbieders zijn in een groot deel van het gebied nog steeds druk bezig met het activeren van de glasvezelpakketten. Zodra je de glasvezelaansluiting in huis hebt, ontvangt je een installatiepakket van jouw dienstaanbieder. Hoe het daarna verder in zijn werk gaat lees je hier. Gemiddeld duurt het na activatie een aantal weken voordat de internetverbinding in huis werkt. Naar verwachting kunnen de laatste inwoners in juli 2021 gebruik maken van de glasvezelverbinding.  

Status van jouw adres volgen? 

Wil jij volgen wat de status van de aanleg is voor jouw adres? Doe de postcodecheck en bekijk de meest actuele planning.