Helaas

Helaas, momenteel hebben wij een storing in ons systeem. Probeer het later nog eens of neem contact met ons op.

Update aanleg Steenwijkerland kernen - oktober

13 oktober 2020


De aanleg van het glasvezelnetwerk in de kernen van Steenwijkerland is in volle gang. 13 van de 14 verdeelkasten zijn geplaatst. In deelgebied 1 zijn de graafwerkzaamheden zo goed als klaar en hebben alle klanten het glasvezelkastje in hun woning hangen. In deelgebied 2 zijn ook de graafwerkzaamheden zo goed als klaar en wordt in oktober gestart met het ophangen van de  glasvezelkastjes. In deelgebied 3 worden de laatste woningen geschouwd en wordt er volop gegraven.

Driekwart van de graafwerkzaamheden is klaar. Einde van dit jaar zijn alle civiele werkzaamheden in het hele gebied gereed. Uiterlijk maart 2021 zijn de laatste huisaansluitingen gereed. We lopen op schema!

Hoe staan ​​we er verder voor?


Stand van zaken per dorp, onderverdeeld per deelgebied: Rood = deelgebied 1 / Oranje = deelgebied 2 / groen = deelgebied 3.
De gele sterren zijn de lokale verdeelpunten.

Deelgebied 1: Scheerwolde, Tuk, Bergstein, Steenwijkerwold, Willemsoord, Oldemarkt en Paasloo
(PoP-gebieden TUK-01, STWW-01, ODM-01)

In Scheerwolde , Bergstein en Tuk zijn de graafwerkzaamheden afgerond. Alle inwoners hebben de huisaansluiting in hun woning en maken gebruik van hun glasvezelverbinding. In Bergstein zijn zo'n 100 (nieuwbouw) woningen later toegevoegd aan dit project. Voor deze woningen wordt een aparte planning gemaakt. De inwoners worden hiervan persoonlijk op de hoogte gesteld. 

In Steenwijkerwold zijn de graafwerkzaamheden afgerond. De aannemer is op dit moment bezig met het monteren van de huisaansluitingen. Uiterlijk eind oktober hebben alle klanten in Steenwijkerwold hun glasvezelaansluiting in huis.

Door een grote reconstructie in Willemsoord worden de klanten in dit dorp via een alternatieve route aangelegd. Dit heeft extra voorbereidingstijd gekost. Inmiddels is de aannemer volop aan het graven. Binnen enkele weken zijn deze graafwerkzaamheden afgerond. Begin november start de aannemer met het maken van de huisaansluitingen. 

In Oldemarkt en Paasloo zijn de graafwerkzaamheden afgerond. De komende weken is de aannemer druk met het maken van de laatste huisaansluitingen in deze dorpen. Eind oktober zijn deze gereed voor activatie.

LET OP: Als de huisaansluitingen gereed zijn, stuurt de dienstaanbieder het activatiepakket op. Dit kan een paar dagen tot een paar weken duren. Daarna kunt u gebruikmaken van uw glasvezelverbinding!

Deelgebied 2: Vollenhove, Baars, Ossenzijl en Blokzijl
(PoP-gebieden VHL-01, OSZ-01, BZ-01)

In deelgebied 2 zijn alle woningen geschouwd op dit moment. De aannemer is in juli gestart met de eerste graafwerkzaamheden. De graafwerkzaamheden in Vollenhove, Baars en Ossenzijl zijn klaar. Op dit moment is de aannemer aan het graf in Blokzijl.

Als de graafwerkzaamheden klaar zijn, start van Gelder in oktober met het maken van de eerste huisaansluitingen. De laatste adressen in december de aansluiting in hun woningen hebben.

Deelgebied 3: Kuinre, Zuidveen, Onna, Kallenkote, Blankenham, Eesveen, Giethoorn, Sint Jansklooster en Wanneperveen
(PoP-gebieden KR-01, OSZ-01, ZDVEEN-01, ESVN-01, GTHN-01 & 02, JK-01 & 02, WAV-01 & 02)

Bijna alle woningen in deelgebied 3 zijn geschouwd. De aannemer is half september gestart met graven in Zuidveen. De graafwerkzaamheden zijn hier zo goed afgerond. Verder zijn ze aan het graf in Eesveen en Giethoorn. In de week van 12 oktober starten zij met graven in St. Jansklooster. Voordat de aannemer start met graven, stuurt hij een graafbrief met daarin informatie over de planning en de werkzaamheden. 

In november start de aannemer met het maken van de huisaansluitingen in Zuidveen. De rest van de dorpen volgt daarna volgens planning. 

Status van jouw adres volgen? 

Bekijk hier de  postcodecheck   en bekijk de meest actuele planning voor jouw woning.